SaobraznostU skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, Velteh Pro prihvata obavezu da bez odlaganja, a najkasnije u roku od 15 dana od prijema reklamacije, odgovori kupcu sa obrazloženjem odluke i predlogom rešavanja.

 

Zakonom o zaštiti potrošača Trgovac je odgovoran za nesaobraznost robe ugovoru koja se pojavi u roku od 24 meseca od kupovine robe. Za robu čiji je period saobraznosti duži od 24 meseca, Trgovac je dužan da izda garantni list dobavljača. Trgovac je dužan da u slučaju nesaobraznosti robe o svom trošku obezbedi servisiranje iste. Kod prodaje polovne robe, može se ugovoriti kraći rok u kom Trgovac odgovara za nesaobraznost, koji ne može bit kraći od 12 meseci.

 

Garancija na saobraznost artikala koji se smatraju potrošnom robom može biti manja od 24 meseca. U takve artikle spadaju baterije za uređaje (telefona, tableta, gps navigacija i laptopova), audio i video kablovi, iso konektori,... Period saobraznosti za takve artikle iznosi 6 meseci, ukoliko proizvođač nije drugačije propisao.

 

Pravo na reklamaciju i besplatno servisiranje od strane Trgovca kupac gubi u slučaju neadekvatnog rukovanja uređajem i njegovim korišćenjem koje nije u skladu sa uputstvom za upotrebu, kao i u slučaju da su vršene bilo kakve popravke ili pokušaji popravki od strane neovlašćenih lica.

 

Velteh Pro garantuje za kvalitet svih proizvoda iz svog asortimana, kao i usklađenost istih sa navedenim specifikacijama na sajtu.

 

Velteh Pro odgovara za nesaobraznosti isporučene robe ugovoru ako:

    1. je postojala u času prelaska rizika na potrošača, bez obzira na to da li je za tu nesaobraznost prodavac znao;

 

    2. se pojavila posle prelaska rizika na potrošača, ako potiče od uzroka koji je postojao pre prelaska rizika na potrošača;

 

    3. je potrošač mogao lako uočiti, ukoliko je prodavac izjavio da je roba saobrazna ugovoru.

 

Prodavac je dužan da isporuči robu koja je saobrazna ugovoru, saglasno čl. 50. Zakona o zaštiti potrošača kao i da odgovara za nesaobraznost isporučene robe.

 

Za sve informacije možete nam pisati na: prodaja@velteh.rs

Poslednje sa bloga


Koja oprema vam je potrebna za izdavenje stana

Potrebe osoba koje traže stanove danas su drastično obimnije u poređenju sa prethodnim periodom. Očekuju mnogo detalja, opreme i usluga, a uz prilično ograničene budžete, posebno kada se radi o studentima. U ovom tekstu dajemo koje sve to dodatne uslove i opremu u stanovima tražioci očekuju, kao i k...

Opremite vašeg ljubimca najboljom auto opremom

Zaljubljenici u automobile jedno vozilo ne posmatraju kao prevozno sredstvo ili kao potrebu u ovom veku, koja to zaista i jeste, već to postaje jedan vrlo ozbiljan hobi koji zahteva posvećenost, marljiv rad, veliki trud, često i ogromna ulaganja, zbog čega je neretko slučaj da se automobil koji je i...

Sve što vam je potrebno da se spremite za sajam

Kada posmatramo sa strane kupca i posetioca nekih prezentacionih skupova, sajmova, velikih dešavanja uopšte, sve je vremenski ograničeno i traje dan, dva ili pet, kada su sajmovi u pitanju traju i duže, ali svima je zajedničko to da postoji ograničenje koje traje od jednog do drugog da...
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.