SaobraznostU skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, Velteh Pro prihvata obavezu da bez odlaganja, a najkasnije u roku od 15 dana od prijema reklamacije, odgovori kupcu sa obrazloženjem odluke i predlogom rešavanja.

 

Zakonom o zaštiti potrošača Trgovac je odgovoran za nesaobraznost robe ugovoru koja se pojavi u roku od 24 meseca od kupovine robe. Za robu čiji je period saobraznosti duži od 24 meseca, Trgovac je dužan da izda garantni list dobavljača. Trgovac je dužan da u slučaju nesaobraznosti robe o svom trošku obezbedi servisiranje iste. Kod prodaje polovne robe, može se ugovoriti kraći rok u kom Trgovac odgovara za nesaobraznost, koji ne može bit kraći od 12 meseci.

 

Garancija na saobraznost artikala koji se smatraju potrošnom robom može biti manja od 24 meseca. U takve artikle spadaju baterije za uređaje (telefona, tableta, gps navigacija i laptopova), audio i video kablovi, iso konektori,... Period saobraznosti za takve artikle iznosi 6 meseci, ukoliko proizvođač nije drugačije propisao.

 

Pravo na reklamaciju i besplatno servisiranje od strane Trgovca kupac gubi u slučaju neadekvatnog rukovanja uređajem i njegovim korišćenjem koje nije u skladu sa uputstvom za upotrebu, kao i u slučaju da su vršene bilo kakve popravke ili pokušaji popravki od strane neovlašćenih lica.

 

Velteh Pro garantuje za kvalitet svih proizvoda iz svog asortimana, kao i usklađenost istih sa navedenim specifikacijama na sajtu.

 

Velteh Pro odgovara za nesaobraznosti isporučene robe ugovoru ako:

    1. je postojala u času prelaska rizika na potrošača, bez obzira na to da li je za tu nesaobraznost prodavac znao;

 

    2. se pojavila posle prelaska rizika na potrošača, ako potiče od uzroka koji je postojao pre prelaska rizika na potrošača;

 

    3. je potrošač mogao lako uočiti, ukoliko je prodavac izjavio da je roba saobrazna ugovoru.

 

Prodavac je dužan da isporuči robu koja je saobrazna ugovoru, saglasno čl. 50. Zakona o zaštiti potrošača kao i da odgovara za nesaobraznost isporučene robe.

 

Za sve informacije možete nam pisati na: prodaja@velteh.rs

Poslednje sa bloga


Gejmerska oprema koju bi svaki pravi gejmer trebalo da poseduje

Virtuelni svet popularan je već više od dvadeset godina unazad i obuhvata najrazličitije generacije ljudi. Formirana je jedna posebna vrsta grane koja obuhvata gejmersku opremu i proizvode za savršeno igranje igrica na računaru. ...

Olakšajte sebi posao uz monitore za traktore, kombajne i radne mašine

Rad sa mašinama i vozilima napolju može biti vrlo komplikovan i težak, posebno ukoliko niste vrsni poznavalac rukovanja. Samo kretanje i pokretanje, funkcionisanje, okretanje i parkiranje može biti vrlo stresno i zahtevati rad stručnjaka. ...

Na šta je potrebno obratiti pažnju prilikom kupovine auto zvučnika?

Kada kupujete nove zvučnike za kola bitno je obratiti pažnju na dosta stvari, kako biste na kraju dobili ono šta želite, a to je dobar i kvalitetan zvuk. Najpre, bitno je znati da su auto zvučnici samo jedna, mada jedna od najvažnijih, komponenti ozvučenja za automobila i vozila uopšte...
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.