Politika privatnosti


Politika privatnosti i politika kolačića (Cookies)


Ko smo mi

Velteh Prod obrađuje vaše podatke o ličnosti.


Velteh Pro, Gusinjska broj 2, Beograd, 

email: prodaja@velteh.rs,

tel: 011/286-29-93 


Vrste podataka o ličnosti koje prikupljamo

Velteh Pro prikuplja sledeće podatke o ličnosti:

  • Email adresa
  • Ime i prezime
  • Broj telefona
  • Adresa stanovanja
  • IP adresa


Svrha obrade i pravni osnov


Velteh Pro koristi vaše podatke za sledeće svrhe:

  • Kreiranje korisničkih naloga
  • Pružanje osnovnih usluga


Velteh Pro podatke o ličnosti obrađuje na osnovu sledećeg pravnog osnova:

  • Pristanak
  • Pristanak možete povući u svakom trenutku.


Korisnici podataka


 Velteh Pro ne prosleđuje, ne prodaje, ne iznajmljuje vaše podatke o ličnosti trećim licima.


Zaštita podataka


Velteh Pro štiti vaše podatke korišćenjem sledećih mera zaštite:

  • Antivirus zaštita
  • Sistem privilegija i rola


Velteh Pro čuva vaše podatke tokom vremenskog perioda od   6 meseci


Automatizovano donošenje odluka i profilisanje


Velteh Pro ne vrši automatizovano donošenje odluka i profilisanje.


Transfer podataka o ličnosti van EU


Velteh Pro ne vrši transfer podataka o ličnosti van teritorije Evropske unije.


Transfer podataka o ličnosti van Srbije


Velteh Pro ne vrši transfer podataka o ličnosti van teritorije Republike Srbije.


Prava građana


Imate sledeća prava u vezi sa obradom vaših podataka o ličnosti:

  1. Potvrda da li obrađujemo vaše podatke o ličnosti;
  2. Pristup vašim podacima o ličnosti;
  3. Ispravku vaših podataka o ličnosti u slučaju greške;
  4. Brisanje vaših podataka o ličnosti;
  5. Prekid obrade vaših podataka o ličnosti;
  6. Odbijanje da se vaši podaci o ličnosti obrađuju;
  7. Prenos podataka o ličnosti kod drugog pružaoca usluge;

U slučaju da se vrši automatizovana obrada podataka o ličnosti i donošenje odluka, pravo na ljudsku intervenciju, izražavanje stava o odluci ili osporavanje odluke.


Politika kolačića

U Veltehu-u verujemo u jasan i otvoren pristup kada je u pitanju prikupljanje i korišćenje vaših ličnih podataka. Naša veb stranica može da pošalje vašem računaru ili drugom uređaju male, često šifrovane, tekstualne datoteke smeštene u direktorijumima vaših pretraživača tzv. kolačiće (cookies), a sve u cilju unapređenja usluge na našoj veb stranici, i poboljšanju vašeg iskustva pregledanja stranice. U skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, kao i u duhu transparentnosti, ovim putem vam pružamo detaljne informacije o tome kako i kada koristimo ove tehnologije. Davanjem pristanka i korišćenjem veb stranice pristajete na upotrebu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete da pregledate stranicu, ali vam neke opcije neće biti dostupne. 

Šta je kolačić?

Kolačić (Cookie) je informacija poslata vašem računaru/drugom uređaju od strane veb stranice koju posetite. Kolačići obično čuvaju vaše postavke za veb stranicu, kao što su željeni jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu veb stranicu internet pretraživač šalje nazad kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene vašim već iskazanim potrebama. Kolačići mogu da čuvaju širok spektar informacija uključujući i podatke o ličnosti (kao što je vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ove informacije mogu biti sačuvane jedino ako vi to omogućite - veb stranice ne mogu da dobiju pristup informacijama koji im vi niste dali i ne mogu da pristupe drugim datotekama na vašem računaru/drugom uređaju. Zadate aktivnosti čuvanja i slanja kolačića vama nisu vidljive. Ipak, možete da promenite vaše postavke internet pretraživača da možete sami da birate da li hoćete da zahteve za čuvanje kolačića odobrite ili odbijete, izbrišete sačuvane kolačiće automatski pri zatvaranju internet pretraživača i slično.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete da dopustite čuvanje kolačića na vašem računaru/drugom uređaju. Cookie postavke mogu da se kontrolišu i konfigurišu u vašem veb pretraživaču. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći da koristite neke od funkcionalnosti na ovoj veb stranici.

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

Naš vebsajt vam omogućava da samostalno, u okviru svog veb pregledača, odaberete da li želite da prihvatate kolačiće ili ne. Različiti veb pregledači vam omogućavaju različite kontrole. Generalno, vaš veb pretraživač će vam ponuditi mogućnost prihvatanja, odbijanja ili brisanja kolačića u svakom trenutku, pri čemu možete odabrati koje kolačiće želite da obrišete – počevši od kolačića trećih strana pa do posebno odabranih kolačića koje su postavili sami veb sajtovi koje ste posetili. Gotovo svaki vebsajt veb pregledača treba da sadrži uputstva o tome kako to možete da uradite.

Šta su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se sa računara/drugog uređaja po zatvaranju internet pretraživača. Pomoću njih veb mesta skladište privremene podatke, poput stavki u Vašoj korpi za kupovinu, i kolačići traju samo onoliko koliko traje sama sesija.

Šta su stalni kolačići?

Stalni ili uporni kolačić nam može pomoći da vas prepoznamo kao postojećeg korisnika, tako da je lakše da se vratite na Velteh Pro online prodavnicu ili komunicirate sa našim uslugama bez ponovnog prijavljivanja. Trajni kolačić ostaje u vašem pretraživaču i naša veb stranica će ga pročitati kada se vratite na našu veb lokaciju. Pomoću njih veb mesta skladište podatke, kao što su adresa e-pošte za prijavu i lozinka, tako da nećete morati da se prijavljujete prilikom svake posete određenom mestu. Stalni kolačići ostaće na računaru danima, mesecima, čak i godinama.

Šta su kolačići od prve strane?

Kolačići prve strane dolaze sa veb mesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića veb mesta mogu da čuvaju podatke koje će ponovo koristiti prilikom sledeće posete tom veb mestu. 

Šta su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane dolaze sa reklama drugih veb mesta (kao što su pop-up ili druge reklame) koje se nalaze na veb mestu koje gledate. Pomoću tih kolačića veb mesta mogu da prate korišćenje interneta u marketinške svrhe. 

Da li Velteh Pro online prodavnica koristi kolačiće?

Da, s primarnim ciljem kako bi vam naše veb stranice omogućile bolje korisničko iskustvo i jednostavniju upotrebu Velteh pro online prodavnice.

Kakve kolačiće koristi Velteh Pro online prodavnica i zašto?

  • Privremeni kolačići su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internet pretraživač. Velteh pro online prodavnice trenutno ne koristi ovu vrstu kolačića prilikom pružanja svojih usluga.
  • Trajni kolačići obično imaju datum isteka daleko u budućnosti i ostaju u vašem pretaživaču dok ne isteknu ili dok ih ručno ne izbrišete. Mi koristimo trajne kolačiće sa funkcionalnostima kao što su "Zapamti me" tickbox, što korisnicima olakšava pristup kao registrovanom korisniku. 
  • Neophodni kolačići Neki kolačići su neophodni kako biste mogli da iskusite potpunu funkcionalnost naše veb stranice. Na primer, ovi kolačići vam omogućavaju da se prijavite na svoj nalog na Velteh pro online prodavnici i da bezbedno upravljate proizvodima. Bez ovih kolačića, neki delovi naše veb stranice jednostavno neće raditi onako kako bi trebalo.
  • Preferencijalni kolačići Ovi kolačići (koji se još nazivaju i funkcionalni kolačići) omogućavaju našoj veb stranici da "zapamti" vaša podešavanja, pomažući vam da prilagodite svoje iskustvo na našoj veb lokaciji. Na taj način vas se možemo "setiti" kada se vratite na našu stranicu i prilagoditi je vašim prethodnim zahtevima.
  • Statistički kolačići Ovi kolačići nam govore o tome kako koristite našu veb stranicu i pomažu nam da poboljšamo sam veb sajt, kao i vaše korisničko iskustvo. Na primer, ovi kolačići broje posetioce naše veb stranice i vide kako se posetioci kreću naokolo kada ga koriste. To nam pomaže da poboljšamo način na koji naša veb lokacija funkcioniše, na primer, osiguravajući da korisnici lako pronađu ono što traže.
  • Marketing kolačići Ovi kolačići (koji se nazivaju i reklamni kolačići) koriste se za isporučivanje oglašenog sadržaja koji je relevantan za vas i oni se mogu koristiti za praćenje efikasnosti naših reklamnih kampanja na veb stranici. Ove kolačiće stavljaju na našu veb lokaciju naši partneri (pružaoci određenih marketinških usluga) i oni mogu upamtiti vašu aktivnost veb pretraživanja na našem veb sajtu i te informacije se mogu koristiti za bolje razumevanje vas i vaših potreba, na primer – demografija (odakle dolazite na naš veb sajt), starosno doba itd. Samo anonimne informacije se zadržavaju i koriste na ovaj način i samo sa ciljem da se vama pruži sadržaj koji je najviše relevantan za vas.


Prava možete ostvariti kontaktiranjem Velteh Pro na sledeće načine:

Adresa: Beograd, Zvezdara, Gusinjska 2,

Email:  prodaja@velteh.rs

Telefon: 011/286-29-93

Odgovorno lice - Miljan Radisavljević


Nadležni organ


Nadležni organ za zaštitu podataka o ličnosti je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije. Organu se možete obratiti na adresi Bulevar kralja Aleksandra 15, 11000 Beograd, Republika Srbija, mejlom na office@poverenik.rs ili telefonom na +381 11 3408 900.

Poslednje sa bloga


Na kojoj visini se postavlja TV?

Postavljanje TV-a - sve što treba da znaš ...

Ne puni se baterija na laptopu? Šta možete da učinite

Velike su prednosti korišćenja takozvanih prenosivih ili laptop računara. U to su se sigurno uverili ljudi, koji računare koriste svakodnevno. Samim tim što koriste jedan takav uređaj, svesni su da mogu to da učine praktično gde god žele. Dovoljno je da na laptopu napune bateriju ...

Oprema za bašte kafića koja je potrebna svakom ozbiljnom ugostitelju

Ugostiteljski objekti predstavljaju oazu relaksacije, odmora i opuštenog ispijanja pića. Nekada su mesto gde se odvijaju važni poslovni sastanci, a nekada prvi poljupci i porodična nazdravljanja. Svaki ozbiljan ugostitelj razmišlja da maksimalno „razmazi“ svoje posetioce i ...
Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića. Politka kolačića | Politika privatnosti
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing