Opremite vašeg ljubimca najboljom auto opremom


Objavljeno: 13.01.2020

Zaljubljenici u automobile jedno vozilo ne posmatraju kao prevozno sredstvo ili kao potrebu u ovom veku, koja to zaista i jeste, već to postaje jedan vrlo ozbiljan hobi koji zahteva posvećenost, marljiv rad, veliki trud, često i ogromna ulaganja, zbog čega je neretko slučaj da se automobil koji je imao jednu nižu cenu u trenutku kupovine, kroz nekoliko meseci recimo pretvori u mašinu koja posle mnogo nadgradnji vredi i do 10 puta više.

Svi znamo jednu stvar vrlo dobro, a to je da je fudbal definitivno najvažnija sporedna stvar na svetu, međutim, ako bismo se zapitali šta to muškarci najviše voli, posle očekivanog odgovora koji bi se ticao ženskog sveta, odmah bi se našao odgovor da su to automobili i motorna vozila uopšte. Ta povezanost između muškaraca i automobila je jako specifična, posebna, nekad i teško razumljiva, pa je ni ne treba mnogo razlagati kako bi se došlo do njenog razumevanja, već je jednostavno tako prihvatiti i poštovati. Iz svega toga i proizilaze situacije u kojima brojni vlasnici automobila konstantno ulažu u svoje, tako reći ljubimce, od nekih najsitnijih detalja pa, razume se, do promena i ulaganja u sve one delove i stvari koje su od presudne važnosti za kvalitet i udobnost jednog automobila.

Zaljubljenici u automobile jedno vozilo ne posmatraju kao prevozno sredstvo ili kao potrebu u ovom veku, koja to zaista i jeste, već to postaje jedan vrlo ozbiljan hobi koji zahteva posvećenost, marljiv rad, veliki trud, često i ogromna ulaganja, zbog čega je neretko slučaj da se automobil koji je imao jednu nižu cenu u trenutku kupovine, kroz nekoliko meseci recimo pretvori u mašinu koja posle mnogo nadgradnji vredi i do 10 puta više. Tačnije, dolazi se do tog stadijuma da se jedan automobil nakon svih tih ulaganja, ugradnji, izmena, ne može prepoznati u odnosu na neko izvorno stanje. Sva ta ulaganja mogu da uzmu jako mnogo vremena, da zahtevaju mnogo posvećenosti u potrazi najpre, pa tek onda kupovini i ugradnji, tu su naravno i određena finansijska sredstva koja u sve treba uložiti, a sve to na kraju zavisi od onoga koliko želite i koliko volite daleko da idete. Postoji skoro pa bezbroj načina na koje možete opremiti svoj automobil, svog ljubimca kako smo naznačili i u samom naslovu teksta, ali evo možda od čega bi bilo dobro krenuti i sa čim se postižu velike promene, a da one opet ne zahtevaju baš neka enormna ulaganja finansija i vremena.

Xenon sijalice

Kada su se pojavile tokom 90-ih godina prošlog veka, xenon sijalice su predstavile jedan sasvim novi izgled automobila, čemu je njihovo osmišljavanje zapravo i bilo posvećeno. U tom trenutku, samo premium vozila i oni koji su to mogli sebi da priušte, imali su priliku da kupe automobil sa ksenon svetlima ili da xenon svetla ugrade u svoj automobil. Naravno, kako se išlo konstantno napred u razvijanju tehnologije, tehnike, svega uopšte, tako su i ksenon sijalice postale dostupne mnogima, a ne samo povlašćenima. Zašto je ovo dobra promena za automobil? Najpre, zbog izgleda. Xenon svetla zaista pružaju mnogo lepši, daleko luksuzniji i prefinjeniji izgled vozilu, što je kod onih koji vole da ulažu u svoj auto jedna od polaznih tačaka često. Ali to nije ni najbolja, a ni najvažnija stvar kod ksenon sijalica.

Xenon svetla imaju veću jačinu u odnosu na tradicionalne izvore osvetljenja, kao što su halogena i led svetla. Pored toga, ukoliko uporedite, xenon svetla su dogtrajnija, njihov životni vek je znantno duži u odnosu na ove druge dve vrste osvetljenja, pa su to verujemo dva najvažnija i vrlo ozbiljna razloga zbog čega je dobro ugraditi ih u jedan automobil. Jedina stvar o kojoj je potrebno povesti računa jeste sam zakon o ksenon sijalicama, jer ukoliko se ugrađuju potrebno je da se isprate sva pravila, budući da postoje automobili koji ne podržavaju njihovu ugradnju, pa je onda tehnički pregled nemoguće proći, a samim tim je nemoguće i registrovati vozilo. No, to je stavka koja se vrrlo lako proveri i lako se dođe do potrebnih informacija.

Multimedija za auto

Kao i kod prethodne stavke, xenon sijalica, tako i kod multimedijalong sistema za kola na samom početku dogodilo se to da su osmišljeni i lansirani isključivo za premium automobile i brendove koji ih proizvode. Međutim, opet vremenom i napretkom, multimedija za auto je postala nešto što svako može sebi da priušti, bar u njenom izvornom obliku. Mutlimedija za auto nije luksuz kao nekada, već je potreba koja vožnju čini udobnijom, lepšom i sigurnijom, što je i najvažnije, a pored toga, sam izgled automobila čini luksuznijim i privlačnijim.
Multimedija za auto može imati mnogo toga, može posedovati priličan broj opcija, a sve u zavisnosti od onoga šta vi od nje želite i koliko ste spremni da u nju ulažete. Naravno, neki osnovni njen vid jeste da posluži kao radio, audio uređaj, ali i navigacija, u čemu jeste njena najveća prednost, jer čini vožnju jednostavnijom, lakšom, a mnogo sigurnijom, no pored toga ima i mnogo drugih mogućnosti. Danas su dostupne multimedije koje se povezuju sa mobilnim telefonom, pa bez ikakvog dodira možete obavljati pozive ili se javljati na telefon, da ne govorimo o mogućnostima kao što su USB, bluetooth i internet u pitanju. Kvalitetan multimedijalni sistem za kola jeste tu da vašem automobilu da luksuzniji izgled, zbog čega se nalazi u našim predlozima, ali tu je i neverovatna korisnost i poboljšavanje vožnje, a kada se lepo i korisno spoje onda je to pun pogodak.

Auto zvučnici

Da li neko putovanje možete da zamislite bez dobrog zvuka i muzike? Mislimo da je odgovor negativan, jer skoro svaki vozač prvo što pali kada uđe u svoj automobil jeste radio ili neki audio sadržaj sa CD-a, USB-a, putem bluetooth-a ili na neki drugi način, koji ovde nije toliko bitan. A za slušanje dobre muzike i dobrog zvuka potrebno je i kvalitetno ozvučenje. Fabričko ozvučenje je skoro uvek i uglavnom vrlo dobro, međutim, za one koji automobil posmatraju kao ljubimca, a ne kao prevozno sredstvo, to ozvučenje ne predstavlja ništa posebno. Zato se traži nešto bolje, a u svemu tome, najbtinija komponenta ozvučenja jesu auto zvučnici. 
Zvučnici za kola su definitivno najodgovorniji za to kakav i koliko kvalitetan, te koliko jak zvuk se može emitovati u jednom automobilu, dok naravno druge komponente ozvučenja to dodatno uređuju i čine boljim. Ali, zbog svega toga, posebnu pažnju treba obratiti upravo prilikom odabira auto zvučnika. Najbolja opcija jeste da pratite fabričke otvore i da spram njih birate veličinu novih zvučnika, jer se tako uštedi na vremenu i novcu, jer kada ne odgovoraju otvori potrebno je razvlačiti nove kablove, praviti dodatno mesta, a to često može da bude naporan i težak posao. Nekad zvučnici za kola zahtevaju i adapter, budući da ne odgovoaraju modelu automobila, i tek onda kada se sve „kockice“ sklope, u svom automobilu dobijate savršeno ozvučenje uz koje ne može da se ne uživa.

Naravno, celom ovom spisku i predlozima se može pridodati još mnogo toga, ali ako krenemo od nekih osnova, koje utiču na kvalitet vožnje i izgled jednog automobila, onda su ovo definitivno najpotrebnije promene koje bi valjalo izvesti.

Poslednje sa bloga


Koja oprema vam je potrebna za izdavenje stana

Potrebe osoba koje traže stanove danas su drastično obimnije u poređenju sa prethodnim periodom. Očekuju mnogo detalja, opreme i usluga, a uz prilično ograničene budžete, posebno kada se radi o studentima. U ovom tekstu dajemo koje sve to dodatne uslove i opremu u stanovima tražioci očekuju, kao i k...

Opremite vašeg ljubimca najboljom auto opremom

Zaljubljenici u automobile jedno vozilo ne posmatraju kao prevozno sredstvo ili kao potrebu u ovom veku, koja to zaista i jeste, već to postaje jedan vrlo ozbiljan hobi koji zahteva posvećenost, marljiv rad, veliki trud, često i ogromna ulaganja, zbog čega je neretko slučaj da se automobil koji je i...

Sve što vam je potrebno da se spremite za sajam

Kada posmatramo sa strane kupca i posetioca nekih prezentacionih skupova, sajmova, velikih dešavanja uopšte, sve je vremenski ograničeno i traje dan, dva ili pet, kada su sajmovi u pitanju traju i duže, ali svima je zajedničko to da postoji ograničenje koje traje od jednog do drugog da...
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.