Oprema za bašte kafića koja je potrebna svakom ozbiljnom ugostitelju


Objavljeno: 20.07.2020

Ugostiteljski objekti predstavljaju oazu relaksacije, odmora i opuštenog ispijanja pića. Nekada su mesto gde se odvijaju važni poslovni sastanci, a nekada prvi poljupci i porodična nazdravljanja. Svaki ozbiljan ugostitelj razmišlja da maksimalno „razmazi“ svoje posetioce i postane omiljeno mesto za okupljanje.

Da bi užitak bio maksimalan, kafići treba da imaju odgovarajuću opremu. Pored standardnih stolova i stolica, žardinjera i muzike, tu su još neki detalji koji bitno utiču na imidž kafića, korišćenje prostora i ugodnost posetilaca. U nastavku teksta dajemo koja je to oprema koja će dati veliki plus poslovanju ugostitelja.


Nosači za TV – maksimalno korišćenje prostora

Svaki savremeni kafić u bašti ima televizor na kome se prate aktuelni sportski, muzički i drugi događaji. Nosači za TV omogućavaju preglednost i vidljivost iz svakog ugla, bez obzira gde se nalaze stolovi i stolice. Oni se biraju prema veličini TV ekrana, što je danas najčešće minimum 40 inča i obično se radi o LED i smart uređajima. Nosači za TV mogu biti jednopoložajni – fiksni bez promene položaja, ili višepoložajni – uz mogućnost promene uglova, visine i drugih dimenzija TV uređaja. 


Nosač za TV zglobni Kettz TVN-5902 13"-43"
 
Nosač za TV fiksni Velteh TVN-300F 32"-56"
 Cena : 799 RSD


Kablovi za zvučnike – za jedinstven doživljaj tonova

Kako bi se maksimalno oživeo zvuk iz stereo i drugih uređaja, tu su savremeni kablovi za zvučnike. Bašte kafića danas su vrlo moderno uređene, pa poseduju i zvučnike. Da bi se pravilno i bezbedno postavili, kreirani su kablovi za zvučnike kao specijalizovan način povezivanja sa drugim uređajima. Njih karakteriše velika otpornost na spoljne uticaje i faktore, indukovanost i obiman kapacitet funkcionisanja. Kablovi za zvučnike obično se „skrivaju u ćoškove i uglove, pod tepihe i staze, uz potpuno poštovanje mera bezbednosti i sigurnosti svih ljudi. Najčešće, njihova dužina je minimum 3 metra za spoljnu upotrebu u baštama kafića.


 


Produžni kablovi – spektar više uređaja na jednom mestu

Kako bi se dovod uređaja do struje ostvario i daleko od utičnice i drugog zidnog izvora električne energije, tu su produžni kablovi. Oni omogućavaju da se više uređaja istovremeno poveže na udaljen izvor struje i funkcioniše bez problema. Kako danas bašte kafića imaju više televizora, muzičke uređaje, zvučnike, klima uređaje, rasvetu i mnogo toga drugog, važno je da poseduju i kvalitetne produžne kablove. Mogu imati mogućnost priključivanja 3 i više uređaja istovremeno, sa kablom od jednog metra pa naviše. Bitno je da imaju dobar kapacitet, kako ne bi došlo do preopterećenja izvora struje.


HDMI kablovi – kvalitetno povezivanje uređaja

Da bi se izbeglo gomilanje kablova pojedinačnih uređaja, tu su kvalitetni HDMI kablovi, koji omogućavaju da se bezbedno poveže više uređaja istovremeno. Tako, na TV uređaj može se povezati laptop računar, tablet uređaj, kamera i tome slično. Takođe, svi ovi uređaji mogu se na drugi način međusobno povezati uz HDMI kablove. Ovo je poželjno za kafiće, posebno ukoliko je potrebno uslužno korišćenje kablova i povezivanje uređaja. HDMI kablovi mogu da imaju pojačivače zvuka, poboljšanu rezoluciju slike – obično Full HD i druge karakretistike. 
 Zvučnici – tradicija uz ispijanje pića

Kafić bez muzike, makar i tihe, teško je zamisliti. Tradicionalno, bašte kafića daju osećaj relaksacije, mira i opuštanja, ali uz zvukove omiljenih numera. Za pun doživljaj svake pesme, utakmice, takmičenja ili drugog prenosa događaja, tu su savremeni zvučnici. Kafići se obično odluče za 5.1 sistem sa više zvučnika sa odvojenim basom, tonovima, emitovanjem glasova i drugim funkcijama. Kako se bašte kafića od dnevnih varijanti za sastanke, razgovore i dogovore često pretvaraju u večernje mesto za izlazak i žurke, važno je da zvučnici budu većeg kapaciteta, emituju kvalitetan zvuk i sve češće imaju i led rasvetu. 

Iako ne standardna, oprema za bašte kafića koja je navedena u tekstu često se zanemari kada se vrše uređenja i unapređivanja poslovanja. Ipak, važno je napomenuti da se radi o bitnim, kvalitetnim i funkcionalnim detaljima koji će učiniti prostor praktičnijim i savremenijim, a zadovoljstvo posetilaca većim. 

Poslednje sa bloga


Na kojoj visini se postavlja TV?

Postavljanje TV-a - sve što treba da znaš ...

Ne puni se baterija na laptopu? Šta možete da učinite

Velike su prednosti korišćenja takozvanih prenosivih ili laptop računara. U to su se sigurno uverili ljudi, koji računare koriste svakodnevno. Samim tim što koriste jedan takav uređaj, svesni su da mogu to da učine praktično gde god žele. Dovoljno je da na laptopu napune bateriju ...

Oprema za bašte kafića koja je potrebna svakom ozbiljnom ugostitelju

Ugostiteljski objekti predstavljaju oazu relaksacije, odmora i opuštenog ispijanja pića. Nekada su mesto gde se odvijaju važni poslovni sastanci, a nekada prvi poljupci i porodična nazdravljanja. Svaki ozbiljan ugostitelj razmišlja da maksimalno „razmazi“ svoje posetioce i ...
Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića. Politka kolačića | Politika privatnosti
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing