Ne kupujte kineske multimedije za kola dok ne pročitate ovaj tekst

Ne kupujte kineske multimedije za kola dok ne pročitate ovaj tekst


Objavljeno: 26.06.2019

U želji da nabave multimediju, vozači žele i da uštede, ali da i dalje dobiju željene uređaje i mogućnosti, pa se često događa da kupuju putem određenih sajtova ili „ispod ruke“ kineske multimedije za kola, što ubrzo postane vidljivo da je velika greška, i to iz mnogo razloga. Kako bismo vam približili zašto je bolje uložiti nešto veći novac, koji vam se sigurno isplati i koji predstavlja sigurnu investiciju, uporedićemo kineske multimedije za kola sa multimedijama za kola poznatih proizvođača za koje se provereno zna da su dobri i kvalitetni, kao što je to Pioneer. 

Multimedijalni sistemi za kola dug period bili su rezervisani isključivo za premium automobile, određene marke automobila i vozila, te vlasnike koji sebi to imaju mogćnost da priušte. Međutim, raste i razvoj tehnologije, koji se posebno poslednjih godina vidi i oseća, doveo je do toga da skoro svaki vozač i vlasnik automobila, može sebi da priušti neku mutlimediju za kola, kako bi tokom vožnje priredio jedan poseban doživljaj za sve unutar vozila. Mogućnost ugradnje multimedije u kola kod većine, u velikoj meri je olakšalo samo vožnju, budući da je najpre potrebna jasno vidljiva i razumljiva navigacija kako bi se nesmetano vozilo predelima koji su nepoznati, a pored toga, tu je slušanje muzike sa kvalitetnim zvukom, te se osim toga, automobil u trenu može pretvoriti u jedan bioskop na točkovima ili igraonicu za decu, što je svakako u tom slučaju pokazatelj da je multimedija odlično rešenje za sve porodične automobile, jer se lakše i smirenije putuje, a zbog čega to najbolje znaju roditelji.

Međutim, pojavljuje se jedan ozbiljan problem kod kupovine multimedije za kola sve više. U želji da nabave multimediju, vozači žele i da uštede, ali da i dalje dobiju željene uređaje i mogućnosti, pa se često događa da kupuju putem određenih sajtova ili „ispod ruke“ kineske multimedije za kola, što ubrzo postane vidljivo da je velika greška, i to iz mnogo razloga. Kako bismo vam približili zašto je bolje uložiti nešto veći novac, koji vam se sigurno isplati i koji predstavlja sigurnu investiciju, uporedićemo kineske multimedije za kola sa multimedijama za kola poznatih proizvođača za koje se provereno zna da su dobri i kvalitetni, kao što je to Pioneer. 

Kineska VS. Pioneer multimedija za kola

Najbolji način da uvidite razliku između dva ista proizvoda, ali dva ista proizvoda različitih proizvođača, jeste da se uporede, po čemu su slični, po čemu različiti, što je u stvari potrebno kako bi se bilo ko od nas odlučio da li da uzme od jednog ili drugog proizvođača. Nekada je za kineske proizvode koji se izvoze u Evropu važilo da nisu kvalitetni, ali su se i oni tokom godina promenili, pa se ne odnosi isto na apsolutnu svu robu, zbog čega i jesu potrebna ovakva poređenja. Na samom početku, ono što je evidentno kao razlika, jeste sama cena. Ukoliko uzmete Pioneer multimediju za kola, na primer, razumno je da ćete morati u samom startu odvojiti nešto veći novac, nego što biste odvojili za kinesku multimediju za kola koja po specifikaciji ima iste ili slične mogućnosti i dodatke. Međutim, da li vredi odvojiti veću količinu novca ili ne, videćemo u nastavku teksta.

Pogledajte Pionner multimedije za automobile iz naše ponude


Auto multimedija Pioneer MVH-G110
14,999 RSD
Auto multimedija Pioneer MVH-G210BT
17,999 RSD
Nakon priče o novcu, idemo u drugom smeru, koji je možda još važniji, ali ne možda, nego sigurno, a to je da li su multimedije za kola standardizovane ili ne. Kada govorimo o Pioneer multimediji za kola, onda govorimo o standardizovanom uređaju, što je zapravo jedna od stavki koja je doprinela da on bude jako popularan, bez obzira na svoje mogućnosti, model ili cenu, budući da ih ima različitih po mogućnostima, pa tako i po cenama. Za razliku od ove multimedije za kola, one kineske verzije, koje se kupuju „ispod ruke“ ili se naručuju sa raznoraznih sajtova na kojima se prodaje apsolutno sve, pripadaju nestandarizovanoj grupi multimedije za kola, što je jako veliki problem pri kupovini. Kada je proizvod standardizovan, zapravo univerzalan, to znači da on može da se ugradi na većinu vozila, bez obzira na to koja marka ili model automobila je u pitanju, pa se bez bojazni može slobodno otići u određenu prodavnicu ovih i sličnih delova i uzeti prema tome šta želite od jednog ovakvog uređaja. Naravno, ukoliko automobil zahteva neku drugu verziju multimedije, onda ćete to znati, te na osnovu toga i tražiti multimediju za svoja kola. Ali, nestandarizovana multimedija za sobom već na samom  početku ostavlja jedno veliko pitanje, da li će moći da se ugradi i da li će apsolutno sve funkcionisati kako treba i kako želite, na kraju krajeva. 

Naravno, ovde postoji jedno rešenje u oba slučaja, a to su blende za multimediju, odnosno, radio blende. Blende za multimediju omogućavaju da novi radio ili multimediju za kola ugradite u svoj automobil, ukoliko vam već postojeća blenda iz nekog razloga ne dozvoljava da ugradite novi uređaj. U tim slučajevima postoje univerzalne blende za mutlimediju i one omogućavaju da se većina uređaja onda ugradi bez problema. 

Pogledajte neke radio blende za multimedije iza naše ponudeRadio blenda - okvir PR-UNI-2DIN.3 2DIN
949 RSD
Radio blenda za Opel/Renault/Suzuki 2DIN 6
1,399 RSD
Radio blenda za GOLF 5 RAM-40.145.2
1,899 RSD
No, problem se za nestandarizovane kineske multimedije ovde ne rešava, jer postoji nešto što se zove povezivanje, čest višak kablova, delova i nemogućnost dobijanja potpunog doživljaja. Ukoliko „prošetate“ kroz forume, videćete da se najčešće problem javlja pri povezivanju nove multimedije na radio blendu, jer se dešava da ima neki kabl viška, koji jednostavno nema gde da se ubaci, jer se i radi o nestandarizovanom obliku multimedije. U tom slučaju, često se događa da putem multimedije može nesmetano da se sluša muzika, radio, da čak i zvuk bude savršen, ali da video ili navigacioni sistem uopšte ne funkcionišu. Neki od čestih problema su i da sam uređaj radi u trenutku kada se daje kontaakt ključem, ali već pri paljenju motora ceo sistem zakazuje. Ali, vratimo se na samu ugradnju kineske multimedije za kola. U trenutku kada ne možete samostalno da je ugradite, javlja se veliki problem kod kineske multimedije, jer nemate podršku kojoj se možete obratiti. 

Čak i kada je ostavljen određen način za kontakt, najčešći je slučaj da se niko ne odaziva, ne postoji način zaštite, te ostajete „kratkih rukava“. S druge strane, kada uzmete multimediju za kola kao što je Pioneer multimedija, u radnji koja je ovlašćeni prodavac njihovih proizvoda, kao i proizvoda drugih proizvođača, što za sobom povlači i dostupnu podršku, kao i ovlaašćeni servis usled neispravnog proizvoda, usled nekog kvara i svega ostalog u okviru i van garancije koja se obavezno dobija prilikom kupovine. I u ovome se, čini se, krije najveći problem. Muškarci uglavnom kupuju ovakve delove za svoj automobil i sami ih ugrađuju, jer se ne radi o nečemu što je komplikovano, pa može skoro svako da uradi. Ali, kada dođe do problema, ukoliko nemate podršku koja je podrazumevana, i naravno besplatna, ušteda koju ostvarite kupujući jeftiniju verziju, postaje samo jedan u nizu od troškova koje ćete imati dok ne dobijete ono što ste na samo početku želeli da kupite po nižoj ceni.

Poslednje sa bloga


Velteh Pro zvanični uvoznik i distributer brenda UGREEN za Srbiju

Velteh Pro je zvanični uvoznik i distributer brenda UGREEN za Srbiju....

NOVO - Dostava danas za danas u Beogradu

Za porudžbine kreirane do 16h od sada je moguća isporuka istog dana na teritoriji Beograda. Subotom važi za porudžbine do 13h. Nedeljom ne radimo....

Na kojoj visini se postavlja TV?

Postavljanje TV-a - sve što treba da znaš ...
Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića. Politka kolačića | Politika privatnosti
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing