Na šta je potrebno obratiti pažnju prilikom kupovine auto zvučnika?


Objavljeno: 19.05.2020

Kada kupujete nove zvučnike za kola bitno je obratiti pažnju na dosta stvari, kako biste na kraju dobili ono šta želite, a to je dobar i kvalitetan zvuk. Najpre, bitno je znati da su auto zvučnici samo jedna, mada jedna od najvažnijih, komponenti ozvučenja za automobila i vozila uopšte. Zato njihova kupovina ne sme da bude impulsivna i neplanirana, bez nekih prethodnih istraživanja i provera.

Međutim, uz njih, bitno je da imate i kvalitetan radio, odnosno multimediju za auto, budući da su one poželjnije zbog brojnih dodataka kao što su USB priključak, bluetooth opcija, čitač SD kartice i slično. Važno je da sve komponente budu kompatibilne jedna sa drugom, kako bi zvuk bio kvalitetan, jer kada jedna odskače onda se ne dobija rezultat koji se priželjkuje. Zbog toga je najbolje kupovati jednu po jednu komponentu, da kroz vreme dobijete postepeno nadgrađen sistem koji je odličan. 

Auto zvučnici  jesu pored multimedije najvažnija komponenta ozvučenja, pa evo na šta treba obratiti pažnju kada ih kupujete.

Dimenzije zvučnika za kola

Vodite računa kada razmišljate o dimenzijama zvučnika za auto. Ukoliko uzimate one koji su identičnih dimenzija kao što su i fabrički, onda neće biti problema. Međutim, ako se te dimenzija razlikuju čak i najmanje, onda je od presudne važnosti montaža. Ovo posebno važi za automobile koji imaju nešto rastreseniju plastiku, jer osim sprovođenja kablova, treba razmišljati o stabilizaciji i učvršćivanju samih uređaja, kako bi mogli normalno da rade. U suprotnom, koliko god bili auto zvučnici kvalitetni i skupi, zvuk neće biti dobar, a može doći i do fizičkog kvara samih zvučnika. Kvalitetna montaža je ovde karika od presudne važnosti.

Dimenzije auto zvučnika u našoj ponudi:

Pogledajte kompletnu ponudu auto zvučnika OVDE.


Bez falsifikata

Na tržištu, doduše, onom „crnom“, često se nude zvučnici od mnogih proizvođača po zaista smešnim cenama. Ovakve ponude se uglavnom pronalaze u neovlašćenim servisima i preko internet prodaje, koja je u stvari i najzastupljenija, pa se mnogi „opeku“ na ovaj način kupovine, jer dobiju uređaje koje je teško ili nemoguće instalirati. Veći problem nastaje u trenutku kada se shvati da garancija, kao ni mogućnost zamene ili povrata novca ne postoje, što znači da novac koji je mogao biti uložen u nešto što radi je prosto bačen. Zato, koliko god falsifikati zbog cena i performansi bili primamljivi, ne odlučujte se za njih, budući da i kada su sasvim uredni i rade, onda im je životni vek prilično kratak zbog lošeg kvaliteta delova.

Zaštita od krađe

Kada ulažete dosta u svoj autmobil, da li zbog potreba ili iz strastu, sasvim je nevažno, od velika je važnosti zaštiti sve te unutrašnje delove od krađe, jer su često na meti pljačkaša koji poznaju vrednost i kvalitet. Jedan od dobrih načina jeste da sve prikrijete i zamaskirate, tako da se auto zvučnici, na primer, ne vide i ne budu naočigled svakoga ko zagleda u unutrašnjost automobila. A pored toga, uvek je dobro uložiti i u kvalitetan zaštitni sistem kao što su alarmi koji već svojim prisustvom mogu odbiti potencijalne pljačkaše da odustanu od svojih namera, a koji se svakako glasno oglase u trenutku kada se pokuša nasilno otvaranje automobila. 

Poslednje sa bloga


Oprema za bašte kafića koja je potrebna svakom ozbiljnom ugostitelju

Ugostiteljski objekti predstavljaju oazu relaksacije, odmora i opuštenog ispijanja pića. Nekada su mesto gde se odvijaju važni poslovni sastanci, a nekada prvi poljupci i porodična nazdravljanja. Svaki ozbiljan ugostitelj razmišlja da maksimalno „razmazi“ svoje posetioce i ...

LED ili xenon osvetljenje za auto?

Kada govorimo o osvetljenju za auto, onda moramo govoriti o tome kao jednom činiocu koji utiče na bezbednost u saobraćaju. Zbog toga, od jako velike važnosti je da svetla na automobilu budu ispravna, kvalitetna, te da se na nekoliko godina menjaju, kako ne bi iznenada došlo do njihovog kvara,...

Gejmerska oprema koju bi svaki pravi gejmer trebalo da poseduje

Virtuelni svet popularan je već više od dvadeset godina unazad i obuhvata najrazličitije generacije ljudi. Formirana je jedna posebna vrsta grane koja obuhvata gejmersku opremu i proizvode za savršeno igranje igrica na računaru. ...
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.