Koje sve vrste držača za mobilni postoje?


Objavljeno: 02.10.2019

Šta sve sa sobom nosite od opreme kada krenete negde u šetnju, vožnju ili na neko putovanje? Pored pakovanja svega potrebnog, ono što se kao obavezno nađe kod savremenog čoveka često su bluetooth zvučnici, eksterna baterija, USB kabl, svakako punjač, a kod vozača su neophodni i držači za mobilni za auto.

Šta sve sa sobom nosite od opreme kada krenete negde u šetnju, vožnju ili na neko putovanje? Pored pakovanja svega potrebnog, ono što se kao obavezno nađe kod savremenog čoveka često su bluetooth zvučnici, eksterna baterija, USB kabl, svakako punjač, a kod vozača su neophodni i držači za mobilni za auto. Iako telefon nije dozvoljeno koristiti u toku vožnje, svi znamo da je nekad ipak potrebno da se neki razogovor obavi, ali i da se putem telefona pogleda u navigaciju kako bi se pronašao određeni put, ulica, svakako neko krajnje odredište. U toku tog procesa, mobilni telefon se ne sme naći u rukama, zbog čega se mora postaviti u neki od držača za mobilni. Postoji više vrsta držača za mobilni za auto, a od vaših želja i potreba će svakako zavisiti koji ćete odabrati za sebe i svoj automobil. 


Magnetni držači za mobilni


Jedan od najpopularnijih držača svakako jeste magnetni držač za mobilni, čemu je doprinela njegova kompaktnost, ali i pristupačna cena. Magnetni držač za mobilni sastoji se od dva dela, magnetne glave koja se postavlja u automobil na mesto koje vama odgovara i drugog dela koji se stavlja na telefon ili njeogovu masku, koji koristi da se telefon prilepi za magnet kada mu se prinese. Ovaj držač za mobilni je jako stabilan i jak, pa se ne morate plašiti da će telefon skliznuti ili pasti tokom vožnje, jer je veoma izdržljiv. Magnetni držači za mobilni su odlično rešenje, jer sam držač možete postaviti bilo gde, ali je mana u tome što se kasnije ne može pomeriti, već ostaje na mestu na kojem je postavljen.
Držač za mobilni telefon magnet Kettz DT-M200

 Držač za mobilni na ventilaciji GOLF CH01

Držači za mobilni za ventilaciju


Drugi po popularnosti, možda čak i kao magnetni, jesu držači za mobilni na ventilaciji koji su vrlo laki i jednostavni za montiranje. Ovakvi držači za mobilni su predviđeni za postavljanje na ventilacijski otvor u automobilu, u čemu je i njihova mana, jer se ne mogu odatle ni pomerati. Međutim, njihova pozicija čini da telefon bude na savršenom mestu, tako da ni u jednom trenutku vozač ne skreće pažnju od vožnje, što celokupnu vožnju čini mnogo bezbednijom i sigurnijom. Jedna od bitnih stvari kod kupovine držača za mobilni za ventilaciju jeste da vidite da li poseduje zaštitne mekane jastučiće za ekran telefona, kako telefon ne bi bio oštećen dok je u držaču. Ova vrsta držača za mobilni je jako izdržljiva, pa ne morate brinuti da li će telefon iskliznuti ili pasti tokom vožnje, ma kakvim god putem išli.Univerzalni držači


Uvek se možete odlučiti za neki od univerzalnih držača, te ne mora to biti isključivo držač za mobilni telefon. Univerzalni držači su jako isplativi, budući da ih možete prilagoditi kako mobilnom telefonu, tako i navigaciji, mp3 uređaju ili nekom drugom uređaju koji vam je potreban. Uz to, većina ovakvih držača  ima opciju postavljanja držača za mobilni telefon na šoferšajbnu, prednje staklo, sa širokim rasponom držača.
držač za mobilni na staklo vozila
držač za mobilni telefon na instrument tablu
A takođe vaš mobilni telefon možete da postavite i na držač za mobilni na kontrolnu tablu, što je odlična mogućnost, jer se vaš držač za mobilni može naći bilo gde da vam odgovara i uvek možete da ga premestite na neko drugo mesto ukoliko za to ima potrebe.

Poslednje sa bloga


Oprema za bašte kafića koja je potrebna svakom ozbiljnom ugostitelju

Ugostiteljski objekti predstavljaju oazu relaksacije, odmora i opuštenog ispijanja pića. Nekada su mesto gde se odvijaju važni poslovni sastanci, a nekada prvi poljupci i porodična nazdravljanja. Svaki ozbiljan ugostitelj razmišlja da maksimalno „razmazi“ svoje posetioce i ...

LED ili xenon osvetljenje za auto?

Kada govorimo o osvetljenju za auto, onda moramo govoriti o tome kao jednom činiocu koji utiče na bezbednost u saobraćaju. Zbog toga, od jako velike važnosti je da svetla na automobilu budu ispravna, kvalitetna, te da se na nekoliko godina menjaju, kako ne bi iznenada došlo do njihovog kvara,...

Gejmerska oprema koju bi svaki pravi gejmer trebalo da poseduje

Virtuelni svet popularan je već više od dvadeset godina unazad i obuhvata najrazličitije generacije ljudi. Formirana je jedna posebna vrsta grane koja obuhvata gejmersku opremu i proizvode za savršeno igranje igrica na računaru. ...
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.