Koja oprema vam je potrebna za izdavenje stana


Objavljeno: 14.01.2020

Potrebe osoba koje traže stanove danas su drastično obimnije u poređenju sa prethodnim periodom. Očekuju mnogo detalja, opreme i usluga, a uz prilično ograničene budžete, posebno kada se radi o studentima. U ovom tekstu dajemo koje sve to dodatne uslove i opremu u stanovima tražioci očekuju, kao i kako ih obezbediti.

Prilikom razmatranja stanova za izdavanje u Nišu, Beograd ili Novom Sadu u ovom pogledu ima danas veliku tražnju u svim delovima grada, posebno u okruženju fakulteta i strogom centru. Dostupne su garsonjere, veći i luksuzni stanovi, kao i kuće na periferiji. 

Potrebe osoba koje traže stanove danas su drastično obimnije u poređenju sa prethodnim periodom. Očekuju mnogo detalja, opreme i usluga, a uz prilično ograničene budžete, posebno kada se radi o studentima. U ovom tekstu dajemo koje sve to dodatne uslove i opremu u stanovima tražioci očekuju, kao i kako ih obezbediti. 

Opremanje stanova

Rastuće želje tražioca – opremljenost stana

U pogledu očekivanja osoba koje traže stan u Nišu, Beograd u ili  Novom Sadu ali i naravno drugim mestima, dominira njihov rastući trend. Tačnije, danas i studenti imaju veće potrebe čak i u manjim prostorima – garsonjerama, a posebno više cimera ili porodice. U Nišu su najtraženije lokacije oko fakulteta, ali sve češće i drugi delovi grada. Od dodatne opreme tražioci stanova zahtevaju više uređaja nego pre. Očekuje se da u stanu budu nosači za tv, zvučnici i nosači za zvučnike, tv antene, mogućnost za video igrice, dvd i drugi playeri, pa čak i drugi zabavni i nestandardni uređaji. Porodice često očekuju i mikrotalasnu pećnicu, sokovnike, pegle, fen, usisivač i druge uređaje. Ipak, mnogi stanovi i dalje imaju osnovni nameštaj i tehniku, ali su i manje traženi od onih bolje, ili čak luksuzno opremljeni. 

Kada se izdaje opremljen stan, bez obzira na broj stanara, važno je sačiniti ugovor i obavezno fotografisati stan pre izdavanja. Nije loše napraviti listu i priložiti fotografiju svakog uređaja koji se nalazi u stanu, kako bi vlasnik bio obezbeđen u pogledu očuvanosti opreme. Takođe, tražioci stanova mogu pregledati pre useljenja i fotografisati, da bi se i oni obezbedili da su prilikom odlaska vlasniku sve vratili na svoje mesto, i da je kompletna korišćena oprema ispravna. 

Dodatne usluge stanarima 

Pored kompletne opremljenosti stambenog prostora, savremene opreme i ispunjenja potreba, pružaju se dodatne usluge stanarima. Posebno su pogodni za penzionere, koji ne moraju da misle o troškovima, plaćanjima i slično. U stanove za izdavanje uključena je mesečna kirija stana, uz spisak svih dodatnih troškova. To su najčešće zajedničke komunalije i prateće usluge, kao što su: struja u zgradi, voda, grejanje hodnika, iznošenje smeća, čišćenje i održavanje zelenih površina i parkinga, troškovi obezbeđenja, upravnika zgrade i tako dalje. U jednom računu izlistavaće se niz troškova bez potrebe da se obilaze mesta i plaćaju troškovi. Pojedinačno, nastali troškovi komunalija koji se ne odnose na zajedničke usluge plaćaju se od strane stanara. Radi se o kompletnom sistemu izdavanja opremljenih stanova uz uključenost drugih usluga.

Trend rastuće tražnje kada su u pitanju stanovi za izdavanje Nis praćen je porastom broja studenata i porodica koji otpočinju privremen ili stalni boravak u ovom južnom gradu. Savremeni uslovi života i moderni trendovi unapredili su i povećali obim zahteva tražioca stanova, pa je i pored ograničene ponude važno diferencirati se i biti drugačiji od konkurencije, kako bi se pre pronašli stanari, uz znatno više stanarine nego kod niže opremljenih stanova. 

Poslednje sa bloga


Napravite savršeni ambijent u vašem automobilu

Kada se pomene lep, prijatan i dobar ambijent u kolima, šta je ono što vam prvo pada na pamet? Verujemo da će najpre to biti kako automobil uopšte iznutra izgleda, jer ukoliko je sve u koži, veluru, plišu, onda je definitivno urađeno dosta da se svako u njima oseća prijat...

Kako odabrati Bluetooth slušalice prema nameni

Jedna od tekovina moderne tehnologije i sveopšteg napretka u tom pravcu koji se vidi na svakodnevnom nivou, jesu i bluetooth slušalice, koje danas nisu više gedžet koji je možda lepo i zanimljivo imati, niti su više cenovnog ranga visoko kao nekad, već predstavljaju svoje...

Koje vrste UTP kablova postoje i čemu služe?

Moramo reći da su UTP kablovi i danas najveći deo mrežne infrastrukture u svetu, što znači da je bez njih funkcionisanje jednostavno nemoguće, iako se sve više oslanjamo na online i bekonstaktno funkcionisanje među uređajima i brojnim funkcijama....
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.