Koja oprema vam je potrebna za izdavenje stana


Objavljeno: 14.01.2020

Potrebe osoba koje traže stanove danas su drastično obimnije u poređenju sa prethodnim periodom. Očekuju mnogo detalja, opreme i usluga, a uz prilično ograničene budžete, posebno kada se radi o studentima. U ovom tekstu dajemo koje sve to dodatne uslove i opremu u stanovima tražioci očekuju, kao i kako ih obezbediti.

Prilikom razmatranja stanova za izdavanje u Nišu, Beograd ili Novom Sadu u ovom pogledu ima danas veliku tražnju u svim delovima grada, posebno u okruženju fakulteta i strogom centru. Dostupne su garsonjere, veći i luksuzni stanovi, kao i kuće na periferiji. 

Potrebe osoba koje traže stanove danas su drastično obimnije u poređenju sa prethodnim periodom. Očekuju mnogo detalja, opreme i usluga, a uz prilično ograničene budžete, posebno kada se radi o studentima. U ovom tekstu dajemo koje sve to dodatne uslove i opremu u stanovima tražioci očekuju, kao i kako ih obezbediti. 

Opremanje stanova

Rastuće želje tražioca – opremljenost stana

U pogledu očekivanja osoba koje traže stan u Nišu, Beograd u ili  Novom Sadu ali i naravno drugim mestima, dominira njihov rastući trend. Tačnije, danas i studenti imaju veće potrebe čak i u manjim prostorima – garsonjerama, a posebno više cimera ili porodice. U Nišu su najtraženije lokacije oko fakulteta, ali sve češće i drugi delovi grada. Od dodatne opreme tražioci stanova zahtevaju više uređaja nego pre. Očekuje se da u stanu budu nosači za tv, zvučnici i nosači za zvučnike, tv antene, mogućnost za video igrice, dvd i drugi playeri, pa čak i drugi zabavni i nestandardni uređaji. Porodice često očekuju i mikrotalasnu pećnicu, sokovnike, pegle, fen, usisivač i druge uređaje. Ipak, mnogi stanovi i dalje imaju osnovni nameštaj i tehniku, ali su i manje traženi od onih bolje, ili čak luksuzno opremljeni. 

Kada se izdaje opremljen stan, bez obzira na broj stanara, važno je sačiniti ugovor i obavezno fotografisati stan pre izdavanja. Nije loše napraviti listu i priložiti fotografiju svakog uređaja koji se nalazi u stanu, kako bi vlasnik bio obezbeđen u pogledu očuvanosti opreme. Takođe, tražioci stanova mogu pregledati pre useljenja i fotografisati, da bi se i oni obezbedili da su prilikom odlaska vlasniku sve vratili na svoje mesto, i da je kompletna korišćena oprema ispravna. 

Dodatne usluge stanarima 

Pored kompletne opremljenosti stambenog prostora, savremene opreme i ispunjenja potreba, pružaju se dodatne usluge stanarima. Posebno su pogodni za penzionere, koji ne moraju da misle o troškovima, plaćanjima i slično. U stanove za izdavanje uključena je mesečna kirija stana, uz spisak svih dodatnih troškova. To su najčešće zajedničke komunalije i prateće usluge, kao što su: struja u zgradi, voda, grejanje hodnika, iznošenje smeća, čišćenje i održavanje zelenih površina i parkinga, troškovi obezbeđenja, upravnika zgrade i tako dalje. U jednom računu izlistavaće se niz troškova bez potrebe da se obilaze mesta i plaćaju troškovi. Pojedinačno, nastali troškovi komunalija koji se ne odnose na zajedničke usluge plaćaju se od strane stanara. Radi se o kompletnom sistemu izdavanja opremljenih stanova uz uključenost drugih usluga.

Trend rastuće tražnje kada su u pitanju stanovi za izdavanje Nis praćen je porastom broja studenata i porodica koji otpočinju privremen ili stalni boravak u ovom južnom gradu. Savremeni uslovi života i moderni trendovi unapredili su i povećali obim zahteva tražioca stanova, pa je i pored ograničene ponude važno diferencirati se i biti drugačiji od konkurencije, kako bi se pre pronašli stanari, uz znatno više stanarine nego kod niže opremljenih stanova. 

Poslednje sa bloga


Gejmerska oprema koju bi svaki pravi gejmer trebalo da poseduje

Virtuelni svet popularan je već više od dvadeset godina unazad i obuhvata najrazličitije generacije ljudi. Formirana je jedna posebna vrsta grane koja obuhvata gejmersku opremu i proizvode za savršeno igranje igrica na računaru. ...

Olakšajte sebi posao uz monitore za traktore, kombajne i radne mašine

Rad sa mašinama i vozilima napolju može biti vrlo komplikovan i težak, posebno ukoliko niste vrsni poznavalac rukovanja. Samo kretanje i pokretanje, funkcionisanje, okretanje i parkiranje može biti vrlo stresno i zahtevati rad stručnjaka. ...

Na šta je potrebno obratiti pažnju prilikom kupovine auto zvučnika?

Kada kupujete nove zvučnike za kola bitno je obratiti pažnju na dosta stvari, kako biste na kraju dobili ono šta želite, a to je dobar i kvalitetan zvuk. Najpre, bitno je znati da su auto zvučnici samo jedna, mada jedna od najvažnijih, komponenti ozvučenja za automobila i vozila uopšte...
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.