Kako odabrati Bluetooth slušalice prema nameni


Objavljeno: 10.02.2020

Jedna od tekovina moderne tehnologije i sveopšteg napretka u tom pravcu koji se vidi na svakodnevnom nivou, jesu i bluetooth slušalice, koje danas nisu više gedžet koji je možda lepo i zanimljivo imati, niti su više cenovnog ranga visoko kao nekad, već predstavljaju svojevrsnu potrebu savremenom čoveku, pa se kao takve mogu naći po najrazličitijim cenama, od najrazličitijih brendova, kao i različitih namena.

Ono šta je svima njima zajedničko jeste da se povezuju putem bluetooth konekcije, ali i wierless konekcije sa drugim uređajima, kao što su telefoni, računari, muzički plejeri, neki drugi stereo uređaji. Kada pogledate raznovrsnost prema brendovima i cenovno, onda ćete zaključiti da cena zavisi kako od brenda, tako i od njihovog samog dizajna, veličine, te samih funkcija koje imaju.

Bluetooth slušalice za telefon

Ono po čemu jesu najpoznatije i za šta se najviše kupuju jeste da bi se povezale sa mobilnim telefonom. Iako je nekada njihova funkcija uglavnom bila da se sluša muzika, a da pri tome nema kablova koji se pri svakom odlaganju mrse i jednostavno rečeno nerviraju, bluetooth slušalice danas su otišle dosta dalje. Ono za šta se najviše koriste jeste za razgovor, kako se ne bi držao telefon u ruci, jer bluetooth slušalice imaju i mikrofon, te je tako jednostavnije komunicirati, posebno prilikom vožnje, kada nešto radite i ne možete da držite telefon, kada idete ulicom ili tokom zime, kada su zaista spas jer ruke mogu slobodno da budu u džepovima, a slušalica ispod kape ili neke trake koja je oko ušiju. 

Danas su sve popularnije i bluetooth slušalice bubice, koje su minijaturne i teško primetljive u uhu, kojih se najčešće dosete učenici i studenti, ali se koriste u mnogim drugim, bitnijim situacijama.

Bluetooth slušalice za trening

Tokom treniranja skoro svako voli da sluša muziku koja će dodatno pokrenuti telo na vežbe i dati mu još energije, pa su zato mnogi uvek sa slušalicama u ušima ili je jednostavno muzika upaljena u teretani na nekom uređaju. Ali kada želite da slušate nešto drugačije, jer vam možda ne odgovara ono što je ponuđeno, bluetooth slušalice su savršeno rešenje i to zbog dva ozbiljna razloga. Najpre, slušaćete preko njih muziku koja vama odgovara i prija, što i jeste najbitnije, ali to nije sve. Uz njih nećete imati kablove koji će vam smetati i koji će vam se omotavati oko ruke, vrata ili bilo gde drugo dok radite određene vežbe. Uz sve to, nećete imati kod sebe ni mobilni telefon, jer vam bluetooth slušalice danas pružaju domet ozbiljne razdaljine, zbog čega su savršene kada trenirate u teretani, možete jednostavno da ostavite telefon u svojoj torbi ili ormariću sa stvarima, pre toga pustite neku play listu koju želite i stavite slušalice i sve vreme slušate ono što vam najviše odgovara u tom trenutku.

Često će cena bluetooth slušalica i zavisiti od toga koliki domet imaju, ali to je činjenica koja može lako da se zaobiđe, budući da uvek unapred znate na koju razdaljinu bi vam to trebalo. Pored telefona kao najčešćeg uređaja sa kojim se slušalice povezuju, tu je mogućnost povezivanja sa lap topom, televizorom, drugim pametnim uređajima, pa sami tim i dobijate savršen gedžet za sve prilike i situacije.

Poslednje sa bloga


Kako odabrati Bluetooth slušalice prema nameni

Jedna od tekovina moderne tehnologije i sveopšteg napretka u tom pravcu koji se vidi na svakodnevnom nivou, jesu i bluetooth slušalice, koje danas nisu više gedžet koji je možda lepo i zanimljivo imati, niti su više cenovnog ranga visoko kao nekad, već predstavljaju svoje...

Koje vrste UTP kablova postoje i čemu služe?

Moramo reći da su UTP kablovi i danas najveći deo mrežne infrastrukture u svetu, što znači da je bez njih funkcionisanje jednostavno nemoguće, iako se sve više oslanjamo na online i bekonstaktno funkcionisanje među uređajima i brojnim funkcijama....

Koja oprema vam je potrebna za izdavenje stana

Potrebe osoba koje traže stanove danas su drastično obimnije u poređenju sa prethodnim periodom. Očekuju mnogo detalja, opreme i usluga, a uz prilično ograničene budžete, posebno kada se radi o studentima. U ovom tekstu dajemo koje sve to dodatne uslove i opremu u stanovima tražioci očekuju, kao i k...
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.