Gejmerska oprema koju bi svaki pravi gejmer trebalo da poseduje


Objavljeno: 30.06.2020

Virtuelni svet popularan je već više od dvadeset godina unazad i obuhvata najrazličitije generacije ljudi. Formirana je jedna posebna vrsta grane koja obuhvata gejmersku opremu i proizvode za savršeno igranje igrica na računaru. 

Mnogo je različitih delova gejmerske opreme koji omogućavaju potpuni uvid u virtuelni svet kao da je stvarni. Tu su: gaming tastatura, slušalice za bluetooth, držač za monitor, bežični miš i mnogo toga drugog. Elemente gejmerske opreme opisaćemo u nastavku teksta, kako bi smo olakšali izbor i sveli na najneophodnije predmete. 

USB Kabl tip c Velteh doo 

  

Gaming tastatura za brze pokrete

Osnovni element gejmerske opreme pored računara vrhunskih karakteristika, jeste gaming tastatura. Nju odlikuje moderan dizajn, velika trajnost i kvalitetna svojstva tokom vremena. Obično ima led rasvetu, osvetljena dugmad i na taj način omogućava brzo, jednostavno i lako snalaženje. Takođe, često ima mogućnost za više različitih položaja, duže kablove za igru iz „gejmerskog kreveta“. Mogu da budu i bluetooth varijante, bez ikakvog kabla. Gaming tastatura košta od nekih 15 evra, pa naviše do višestrukih cifara.
USB Kabl tip c Velteh doo 

  

Slušalice za živopisan doživljaj


Klasične i bluetooth slušalice su gotovo obavezan deo gejmerske opreme. Omogućavaju idealan doživljaj tona na igricama, udubljenost i potpunu koncentraciju. Takođe, ukoliko ste vi gejmeri, ali ne i vaši ukućani, to im daje potpun mir i tišinu, što bez slušalica ne bi baš bio slučaj, bez obzira na udaljenost prostorija. Bluetooth slušalice daju mogućnost praćenja tona i pokreta u igricama bez kablova i drugih delova, preko USB priključka. Razlikuju se prema jačini i podešavanjima zvukova, oblicima i načinu stavljanja – oko vrata, preko glave ili direktno u uho, a mogu i da imaju rasvetu i mikrofon. 
USB Kabl tip c Velteh doo 

  

Bezični miš za neuhvatljiv klik


Miš za gejming je isto bitan koliko i tastatura. Za razliku od optičkih sa kablovima, bežični miš omogućava različite pokrete bez kabla, i obično se kupuju uz USB priključak. Mogu biti raznobojni i najčešće imaju upečatljivu rasvetu. Performanse se ogledaju u materijalu izrade – dominira kvalitetna plastika uz gumu koja daje ugodnost pri korišćenju, brzini pokreta – sa ili bez kugličnog dela i estetici, odnosno obliku, boji i rasveti. Može da bude dizajniran specijalno za desnu ili levu ruku, kao i univerzalni. Više od 25 evra je potrebno izdvojiti za kvalitetan, bežični miš za odličan gejming. USB Kabl tip c Velteh doo

Držač za monitor uz kompletan pregled slike

Još jedan bitan element gejmerske opreme jeste držač za monitor. Važan je zbog toga što je gejmerima neophodan pravilan ugao gledanja, kompletan pregled slike i udoban položaj u stolici, ili „gejmerskom krevetu“, kako bi uživali u svakoj igrici. Držač za monitor može biti fiksni ili pokretljiv za promenu položaja  monitora. Takođe, može biti dizajniran za zid, ili deo iznad stola za računar. Moguće je pronaći stoni nosač – za ravan položaj, ili zglobni za promenu više položaja uz fiksiranje. Neki modeli su kreirani za jedan, a neki čak za više monitora, prema potrebama kupaca, a razlikuju se i prema podnošenju maksimalne težine i veličine ekrana monitora koji se drži. Trošak koji gejmer ima kada se kupuje držač za monitor jeste od 50 evra pa navise u zavisnosti od karakteristika.

Oprema za gejmere predstavlja posebnu kategoriju računarske opreme, koja se razvija i dalje iz dana u dan. Omogućava potpuno udubljivanje u računarske igrice, maksimalno „realan“ doživljaj virtuelnog sveta i nesmetan, udoban i olakšan rad na računaru u ovom segmentu.

Poslednje sa bloga


Oprema za bašte kafića koja je potrebna svakom ozbiljnom ugostitelju

Ugostiteljski objekti predstavljaju oazu relaksacije, odmora i opuštenog ispijanja pića. Nekada su mesto gde se odvijaju važni poslovni sastanci, a nekada prvi poljupci i porodična nazdravljanja. Svaki ozbiljan ugostitelj razmišlja da maksimalno „razmazi“ svoje posetioce i ...

LED ili xenon osvetljenje za auto?

Kada govorimo o osvetljenju za auto, onda moramo govoriti o tome kao jednom činiocu koji utiče na bezbednost u saobraćaju. Zbog toga, od jako velike važnosti je da svetla na automobilu budu ispravna, kvalitetna, te da se na nekoliko godina menjaju, kako ne bi iznenada došlo do njihovog kvara,...

Gejmerska oprema koju bi svaki pravi gejmer trebalo da poseduje

Virtuelni svet popularan je već više od dvadeset godina unazad i obuhvata najrazličitije generacije ljudi. Formirana je jedna posebna vrsta grane koja obuhvata gejmersku opremu i proizvode za savršeno igranje igrica na računaru. ...
Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.